2 reacties op “Asfaltdag 2013

 1. De Asfaltdag 2013 was weer een groot succes. De organisatoren, Eurobitume en de VBW van Bouwend Nederland, ontvingen circa 550 deelnemers vanuit alle niveaus en richtingen van mensen betrokken bij de asfaltbranche. Met 56 exposanten was de volledige ruimte weer bezet.

  Programma
  De dagvoorzitter, Jolande Baudet van Rijkswaterstaat, kreeg het voor elkaar om alle sprekers hun presentatie binnen de afgesproken tijd af te ronden. Een geweldige prestatie gezien het grote aantal sprekers en de diversiteit.
  In houdelijk varieerden de onderwerpen van beleid tot techniek. Van de traditionele weg tot het boerenerf. Regelgeving en materieelontwikkelingen passeerden de revue. De uitsmijter verzorgde Robbert Naus van Dura Vermeer Divisie Infra B.V. met de titel “50 tinten grijs”. Naast de inhoudelijke informatie over de mogelijkheden van lichtgekleurde wegdekken gaf hij een bloemlezing van wegbouwkundige termen die hij vooraf van alle kanten kreeg toegestuurd n.a.v. de titel. De daarbij opkomende suggestieve gedachten waren voor rekening van de toehoorders.

  Bijzonderheden
  De grote variatie aan onderwerpen was uiteraard al bijzonder. Maar opmerkelijke afwijkingen waren ondermeer de smoothie van algen die werd geserveerd na de presentatie van Ludo van Duuren die melding maakte van de techniek om van algen bitumen te maken.
  Tijdens de dag was een aparte netwerkapp beschikbaar. In de loop van de dag vroeg de dagvoorzitter naar het gebruik. Uit de reacties viel op dat deze technieken nog ver achter lopen op het gewone gesprek. Gesprekken die wel volop werden gevoerd in de pauzes en tijdens het aperitief achteraf.
  Bij vertrek kreeg iedereen een schaalmodel van een boorkern mee. Dit met de bedoeling thuis het gesprek aan te gaan over alle mogelijkheden die het product asfalt biedt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s